Lønsystemer

Dataløn

Bluegarden, tidligere Multidata, er selskabet bag Danmarks største lønsystem. Bluegardens lønsystem laver løn til over 1 million lønmodtagere hver måned. Med Dataløn kan en virksomhed indberette løn elektronisk eller på papirblanket.

Dataløn klarer store dele af lønstyringen, overførsel af nettoløn, afregning af A-skat og AM-bidrag, betaling af pension, ATP og andre sociale bidrag. . Løsningen kan bruges i alle brancher og overenskomster. Du kan også opdele i bogføringsgrupper for afdelinger eller lønmodtagergrupper.

Med Dataløns e-arkiv er der mulighed for opbevaring af lønsedler elektronisk op til 5 år. Lønsedler kan sendes til en medarbejders e-boks.

Med "Dataløn internet" indberetter man online. Man er ikke bundet til en bestemt computer, da man logger ind med en kode der tilsendes på sms eller mail. Dataløn har telefonisk support. Der er gratis oprettelse, og man kan få hjælp til opstart samt oprettelse af virksomhed og medarbejdere. Der er 3 måneders returret.

Bluegarden udbyder kurser i Dataløn. Kurserne gennemgå funktionerne i systemet.

Brugervenlighed

Dataløn er super brugervenligt og nemt, og systemet klarer alle funktionerne i lønstyringen. Der er mulighed for at tilpasse en lønseddel efter behov og opsætning af automatiske lønkørsler.

Med Dataløn behøver man ikke at være lønekspert, systemet klarer det for dig. Man skal selvfølgelig bruge lidt tid, på at opsætte de forskellige data, men så kører det der ud af.

Den største udfordring ved Dataløn er, hvis man skal lave en korrektion. En korrektion er en rettelse til en forkert lønkørsel. Dette kan skabe problemer for brugere der ikke er rutineret. Dataløns support kan hjælpe med korrektionen.

Pris

Prisen på Dataløn afhænger hvilken abonnement man vælger, Basis eller Basis+. Den udregnede pris, er ud fra den billigste basis abonnement og med 4 månedslønnede ansatte.

Kr. 2.268 + moms om året for 4 ansatte eller kr. 567,00 pr. ansat.

Dette omfatter 12 indberetninger, alle lønsedler gemt elektronisk i e-arkiv, afregning af skatter.

Prisen omfatter også evt. ændringer i medarbejders stamdata, lønseddel til e-boks, afregning af feriepenge.

Andet

Bluegarden afholder kurser i Dataløn i hele Danmark. Kurserne er opdelt i Dataløn I, Dataløn II og Dataløn III, hvor Dataløn I er for begyndere og Dataløn III er for de rutineret.

Samlet bedømmelse

Alt i alt er Dataløn et rigtig godt lønsystem. Det er brugervenligt og lige til at gå til. Som alle andre systemer, er de første par gange lidt svære, men med tiden bliver lønadministration en leg.

Dataløn ligger i den dyre ende af lønsystemerne, men "tid er penge" og med Dataløn sparer man tid på lønadministration.

Dataløn kan klart anbefales til virksomheder, der skal lave flere lønninger.

picture picture picture picture picture picture

Samlet vurdering 6/6

Din erfaring? - kommentarer?

Hvad er din erfaring? Skriv gerne til os her.


Vil du vide mere om løn personale administration?

- med et lønkursus er du på rette vej...

Læs mere