Ansættelseskontrakt

Årsopgørelsen er dit personlige skatteregnskab for et indkomstår. Årsopgørelsen viser om man har betalt for lidt eller for meget i skat. SKAT danner årsopgørelsen ud fra de indberettede oplysninger fra arbejdsgiver, pensionsselskab, bank og fagforening mm.

De indberettede oplysninger omfatter blandt andet lønindkomst, renteudgifter og renteindtægter, fagforeningskontingenter og andre indtægter.

Årsopgørelsen bliver typisk dannet i februar/marts måned. Årsopgørelsen kan findes på Tastselv på skat.dk.

Tjek årsopgørelsen

Det er meget vigtigt at kontrollere årsopgørelsen, da der kan være oplysninger SKAT ikke har kendskab til. Dette kan f.eks. være:

Betalt eller modtaget børnebidrag - Hvis du betaler børnepenge til udeboende børn under 18 år, kan man få fradrag på årsopgørelse.

Gevinst på værdipapirer - Hvis man har haft genvist eller tab på køb og salg af aktier eller andre værdipapirer, skal dette indberettes til SKAT.

Udlejet bolig - Hvis man har udlejet en bolig som f.eks. sommerhus, skal dette indberettes til SKAT. Man kan finde en vejledning på skat.dk.

Kørselsfradrag - Befordringsfradraget vil i de fleste tilfælde automastik fremgå af årsopgørelsen. Det er dog altid en god ide at kontrollere om tallet er rigtigt. Læs mere om befordringsfradrag.

Ret årsopgørelsen

Du har selv pligt til at kontrollere, om årsopgørelsen er rigtig. Hvis du har rettelser til årsopgørelsen skal du selv rette dem på skat.dk. Du kan foretage rettelser i årsopgørelsen flere gange. Hvis du har indtastet noget forkert, kan det rettes igen

Der er en række låste felter på årsopgørelsen, hvor man ikke kan rette. Dette er blandt andet lønindkomst, renteindtægter og renteudgifter. Hvis der er fejl i lønindkomsten eller i renterne, skal du i stedet kontakte din arbejdsgiver eller bank.

Undgå restskat

Hvis årsopgørelsen viser en større restskat, vil det sige man har indbetalt for lidt til SKAT. Derfor kan det være en god ide, at rette forskudsopgørelsen, så man undgår restskat næste år.


Opnå større viden om lønstyring refusioner eindkomst med et lønkursus

Læs mere